PROTEST din DISPERARE!


(Preluat din ”Cotidianul.ro”)

Presa străină, despre tragedia din parlamentul Romaniei: Protest faţă de măsurile de austeritate!

Sute de ziare internaţionale şi site-uri de ştiri, printre care Yahoo! News, „The Washington Post”, „The Peoples Daily” şi Bloomberg, au preluat ştirea cu bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, amintind măsurile de austeritate ale guvernului şi revoluţia din 1989, când peste 1.300 de românii au fost ucişi în lupta pentru libertate.

„Washington Post” preia agenţia de presă The Associated Press şi scrie că Parlamentul României nu a mai votat o moţiune de cenzură după ce un bărbat s-a aruncat de la balconul parlamentului, aparent în semn de protest faţă de măsurile de austeritate ale guvernului.

S-a auzit o bufnitură puternică în Cameră după ce Adrian Sobaru, identificat de către postul public de televiziune român fiind un electrician, s-a lovit de băncile parlamentului la scurt timp după ce premierul Emil Boc i-a slutat pe parlamentari. Nimeni altcineva nu a fost rănit.

Premierul Boc s-a uitat speriat şi s-a grăbit spre Sobaru, împreună cu ceilalţi parlamentari, înainte ca preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să anuleze sesiunea parlamentară, scrie „Washington Post”.

Guvernul României este împotmolit în recesiune şi a tăiat recent salariile din sectorul public cu un sfert. TVA a crescut de la 19 la 24 la sută, măsurile adoptate de guvern pentru a menţine deficitul bugetar la 6,8 procente în 2010. Economia ţării este de aşteptat să scadă cu 2 la sută în acest an, după ce s-a contractat cu 7,1 la sută în 2009.

Imaginile îl arată pe Sobaru, înainte de a sări, stând în picioare pe un balcon la aproximativ 7 metri deasupra parlamentarilor care erau într-o şedinţă. Cam zece parlamentari îl privesc cum cade. Imaginile îl arată pe Sobaru îmbrăcat cu un tricou alb, cu cuvintele „Ne-aţi ciuruit. Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri. Libertatea„, într-o referire la politica guvernului Boc.

Prima expresie este o referire la preşedintele Traian Băsescu, care a declarat după ce a câştigat cursa prezidenţială în 2009: „I-am ciuruit”, folosind o replică cunoscută dintr-un film românesc.

Scos din parlament pe targă, Sobaru a strigat „Libertate!, un ecou al strigătelor revoluţiei din 1989, care a dus la prăbuşirea comunismului.

Despre alexandrutomascervesy

I am who I was born free to be!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s