INTERNETUL: o fereastră pe care, dacă dai click, gata, eşti în România!


Toată viaţa am căutat!

Ce? Nici eu nu mai ştiu azi prea bine

O fărâmă de libertate sau un tărâm al liniştii poate?

Un abis în care răutatea lumii,

să nu mai poată ajunge  la mine!…

Dar, unde mai poate exista aşa ceva?…

Ce ne-am face fără Internet? Seară de seară deschid calculatorul: dau click pe „www.google.ro” şi gata: toată presa românească, plină cu veşti-poveşti, îmi intră zilnic în casă prin intermediul lui Nea „GOOGLE”, ăsta, punct „ro”. Politicienii care afirmă că românii din afara graniţelor ţării „nu sunt bine informaţi”, ori GREŞESC făcând pe „tonta”, ori au alte interese şi deci, GREŞESC INTENŢIONAT! Prin intermediul Internetului românii sunt mai „uniţi” ca niciodată…

Dar ce nu poate rezolva politicianul român? Totul se rezolvă! Gândind el în stil politic cum să le facă celor din afară duşmani pe cei de-acasă, căci prea „huzuresc” ei în linişte după alegeri, a găsit soluţii, că beleaua asta de Internet cu ferestrele lui a creat, pe de altă parte, regrete târzii românilor, precum „rău am făcut că nu l-am votat atunci pe Raţiu” sau „mai bine săream atunci, în primele zile, şi-l puneam  pe Regele Mihai” etc.

Ce sunt alea „ferestre”? Vedeţi? Păi dacă aş fi scris despre Brânză, aş fi spus „windows”, că presupun că un „William” trebuie să ştie englezeşte, dar unui „Crin”, oricât de Antonescu ar fi, trebuie să-i spun pe româneşte „ferestre” ăstora care apar când dăm noi click-uri.

Deci, răul de care suferă neo-comuniştii infiltraţi în toate partidele, tot de la „ăia de afară” vine. Şi, unde mai pui că şi „ăştia de-acasă” au cam început să înţeleagă, datorită ălora de-afară, desigur, că doar revenirea la Monarhia Constituţională ne mai poate regla treburile prin ţară.

Ziariştii români, aşa „imparţiali” cum sunt ei promovaţi din şcoli, au sărit repede cu articole-foileton de genul „Monarhia secătuieşte România” şi, dacă tot a puţit în ţară 10 ani a „Băse”, ce mare scofală ar fi dacă în următorii 10 ar puţi o leacă şi a „Crin”?

La noi, la români, însă, „nu crapă niciodată exact acolo unde dai”, aşa că treaba iese mai mereu pe dos. Azi, din ce în ce mai mulţi români înţeleg că adevărata secătuire economică, am trăit-o suav în timpul dictaturii comuniste şi de-a dreptul brutal acum, în aceşti 22 de ani, în timpul „dictaturii dezmăţului de libertate”.

Cum s-ar putea, deci, continua cu „Divide et Impera”? Păi simplu: Facem din ziarele vechi, o fereastră http://www.ziare.com”,  ca să fie şi pe gustul lui Al Gore – americanul ăla cu mediul înconjurător –, şi să vezi mamă ce-or să se mai înjure românii din ţară cu cei de-afară la comentarii”!

S-a găsit imediat şi „subiectul”, ca un fel de cui al lui Pepelea: noul tandem de „tehnocraţi” Ponta – Crin sau Crin – Ponta!, după cum vrea fiecare căci, indiferent de ordinea „tehnocrată” a acestui tandem politic, tot aia e: ori Ponta pute a Crin, ori Crin pute a Tonta! Na că am zis şi eu adevărul! Adică ce, numai fereastra „www.adevărul.ro” are dreptul să o spună? E-te-te-eee!!!

Nu de puţine ori am rămas decepţionată de „imparţialitatea” jurnalismului românesc din ţară privind modul în care unii ziarişti, intervievând „somităţile” noastre politice, profită de momentul respectiv şi prezintă eronat, în mediile de informare, pe românii din exil, vis-a-vis de câşigarea alegerilor de către pdl-işti şi preşedintele Traian Băsescu sau usl-işti şi preşedintele interimar Crin Antonescu. Miza tot pe timp de 10 ani la rând va fi! Este ca şi cum am reproşa cuiva azi, faptul că Iliescu a câştigat alegerile atunci, când a fost în cursă cu Vadim Tudor, spre exemplu…

În ţările civilizate se termină confruntările odată cu terminarea alegerilor, dar la noi, adevărata luptă politică începe după votare şi nu se mai termină practic niciodată. „Somităţile” din opoziţie şi ziariştii, încep şi ele să-i instige subtil pe românii din ţară împotriva celor din afară, pornind astfel pe Internet un adevărat război civil, tipic românesc!

Indiferent cu cine au votat, eşecurile guvernărilor de azi se sparg în capul ălora de afară, insinuându-se subtil că un „Crin” nu ar fi de loc mai mult puturos decât un „Băse”, pentru că nu-i doar „Crin” şi-atât, ci mai este şi „Antonescu”, iar, pe deasupra, când îl asculţi, înţelegi repede că este un „bun” economist, dovedind că ştie să „taxeze” pe românii din afară în mod „constituţional”.

În seara zilei de 25 Martie 2011… citeam şi eu, cum fac seară de seară dând clickuri şi deschizând ferestrele şi, cum vă spuneam, am rămas şocată de afirmaţiile pe care le-a făcut Crin-ul politician la Gazeta Românească (din Italia), privind modul în care el ar dori să „legalizeze” dreptul la vot al românilor din afara graniţelor: întroducând şi el „taxa-Crin”!, adică ceva asemănător cu „taxa-Băsescu”, adică tot un mare nimic, căci banii or să se pape cum s-au păpat şi-atunci, iar şosele europene, ioc…

Ţapul ispăşitor nu trebuie căutat acolo unde ne îndreaptă politicienii să privim la alegeri, alegând de 22 de ani tot la „patri-hoţi” în loc de patrioţi. Proasta gestionare economică şi politică a ţării nu se practică de azi sau de ieri, ci, privind în urmă, o vedem că este veche şi rutinată bine, în timpul celor 45 de ani de comunism şi 22 de ani de liber dezmăţ. Toţi cei care s-au succedat la guvernare, în tot acest timp, până azi, au avut grijă să „mai dărâme un pilon în loc să mai pună o cărămidă” la economia şi prestigiul ţării noastre. Aşa că se poate înţelege uşor, dacă vrem, că majoriatea românilor care ne-am autoexilat, nu am făcut-o de bună voie sau de dragul de a cunoaşte această lume, ci împinşi de problemele economice care − s-o spunem pe şleau! – încep de la stomacul copiilor şi se termină la un acoperiş deasupra capului. Când ajungi să nu mai poţi pune pe masa copiilor mâncarea zilnică, când nu mai poţi face faţă cheltuielilor de întreţinere (apă, curent, caldură…), ca să nu mai vorbim de cele legate de şcoală, cauţi o soluţie. Şi românului, unica şi cea mai bună soluţie care i-a mai rămas încă, este plecarea în lumea largă, şansă ce nu a contravenit nici îndemnurilor preşedinţiale făcute de-a lungul acestui timp, de de peste 20 de ani, mai cu bastoanele securiştilor, mai cu ghioagele lămpaşilor lui Miron Cozma sau a jandarmilor „Star-Trek” din iarna trecută.

Aşa că, d-le Antonescu, tot un Crin care pute otrăvitor dovedeşti că eşti! Se vede că nu cunoaşti cum trăiesc românii care muncesc departe de ţară şi nici cum îi ajutăm noi „ăia de-afară”, pe ai noştri, adică pe „ăştia de-acasă”! Dar, mai grav nu este această lipsă, ce cu onoare ţi-o afişezi, ci faptul că nu cunoşti nici măcar Constituţia României, în ce priveşte dreptul nostru la vot. Recitind încă odată Constituţia, pentru a mă edifica asupra subiectului pe care-l tot deschizi de un an de zile − lucru ce trebuia să-l faci şi tu înainte de a vorbi! − am sesizat că, modificând Constituţia în sensul pe care ţi l-ai dori, ar însemna, citez din Art. 20 (1), „încălcarea Tratatelor internaţionale privind drepturile omului, la care România este parte semnatară”.

Voi, tandemul Crin-Ponta, aţi pierdut „pe mîna voastră” votul sutelor de mii de români care vedeau, poate, la voi şi altceva înafară de puţiciune şi plagiatură, iar acum veţi mai pierde odată, pentru că insistaţi pe aceeaşi prostie. Electoratul extra-teritorial al ţării nu mai este de neglijat şi vă este frică de el, pe bună dreptate!… De fapt minciuna şi prostia guvernului vostru „tehnocrat” care a lătrat că vrea să facă ceva pentru ţară, se vede chiar acum, când nici nu şi-a intrat bine în pâine, în loc să înceapă să facă ce a promis, începe tot cu „consolidarea hoţiei”, într-un fel „tehnocratic”, cei drept!

Noi, cei din străinătate, trimitem lunar bani pentru a ne plăti casele din ţară, pentru un cadou sau pentru a ne ajuta rudele să supravieţuiască etc., bani pe care Statul Român îi impozitează, dar aceste impozite, care sunt de fapt „valută forte” înmulţită cu 4-5-6 lei bucata, în loc să ajute efectiv economia ţării, ajută doar buzunarele voastre, pentru a trăi în continuare, conform Art. 47 (1) din Constituţie, „un trai decent”. Aveţi voi doi curajul să spuneţi că nu trăiţi decent? Măi Crin puturos şi Ponta tontos: nu cumva aţi promis colegilor voştri politicieni că le veţi mări salariile dacă ajungeţi preşedinte şi respectiv prim-ministru? Ce impozit mai vreţi să plătim noi, cei care nu consumăm nici măcar din aerul României? Ori, nu vă ajunge că România este singura ţară din Europa în care oamenii (cu excepţia voastră, a politicienilor) trăiesc ca în Africa?

Dacă şi azi încă, problema românilor a rămas tot „stomacul” şi „acoperişul de deasupra capului”, asta se întâmplă numai datorită vouă, a politicienilor ţării. Aşa că nu sunteţi buni de nimica! Politicienilor din România, în mod surprinzător, nu le-a lipsit niciodată pâinea de pe masa copiilor, sau banii pentru plata cheltuielilor de întreţinere, …etc, dar le-a lipsit mereu BUNUL SIMŢ faţă de cetăţenii ţării. Să vă fie ruşine!

Majoritatea românilor din exil se uită cu scârbă la voi, seara, când deschid televizoarele pe programele româneşti…

Banii pe care îi trimitem acasă sunt câştigaţi şi strînşi cu mari greutăţi, mai ales acum în plină criză economică. Totuşi cu toţii am vrea ca odată să ne întoarcem acasă, să dormim pe perna noastră liniştiţi, să vorbim româneşte cu vecinii noştri, să petrecem sărbătorile ca acasă, dar când oare va veni acea zi, nu putem şti, căci obiectivele voastre politice, care sunt tendenţios îndreptate tot mereu împotriva noastră, ne scârbesc şi ne descurajează.

Fabricile pe care le-aţi vândut la fiare vechi, agricultura pe care aţi îngropat-o în secetă, căci i-aţi vândut sistemele de irigaţie tot la fiare vechi, VĂ CONDAMNĂ PE TOŢI DEOPOTRIVĂ, pentru că, până azi toate partidele, uneori singure alteori în coaliţie, au condus ţara, doar în direcţia în care vă pricepeţi toţi: spre RUINĂ! La fel vă condamnă şi hoţii de buzunare, care fură prin străinătate, săracii – de nu v-ar mai fi milă de ei! –, pentru că în ţară nu mai au ce fura, decât de pe la voi poate, dar nu pot, din cauza gorilelor care vă apără.

Măi… d-le Crin Antonescu: ai fost ministrul turismului şi habar ai cîţi străini doresc să cunoască Romania, datorită nouă, a celor care lucrăm şi trăim în ţările lor, nicidecum a voastră, a politicienilor? Mulţi străini ar dori să investească în ţara noastră, însă se lovesc încă, de 22 de ani, de acelaşi sistem economic instabil, de aceiaşi şpagă pe care trebuie să o dea la tot pasul, de aceiaşi taximetristi care-i învârtesc o oră pe trei-patru străzi taxându-i cât nu face, …etc., adică se lovesc de unul şi acelaşi sistem politico-economic-educaţional care vă caracterizează doar pe voi, pe conducători, nicidecum pe noi, cei din afara ei, sau pe cei din ţară, pentru că străinii au auzit de la noi proverbul şi ne-au dat dreptate: Peştele de la cap se-mpute! La fel şi ţara, al cărui cap îl formaţi voi „tonta-crinilor”!…

Am citit multe afirmaţii de-ale voastre despre noi, cei din exil, în care tot spuneţi, …împuţindu-vă până la tonta că, ba „nu cunoaştem realităţile ţării”, ba că „am fugit în loc să rămânem şi să suportăm cu demnitate lipsurile”, afirmaţii care ocolesc cu nesimţire faptul că voi, politicienii care aţi generat lipsurile, SUNTEŢI  DE  VINĂ! Plecând de la acest criteriu – operă a voastră! –, cred că noi, românii, nu trebuie să ne mai întrebăm „din cauza cui a câştigat alegerile Băsescu” sau altul, ci mai-de-grabă: „Din cauza cui suntem aşa săraci?” Şi dacă vom căuta cauza, încet-încet, vom ajunge la momentul când dl Dumitru Mazilu a spus de la balconul C.C. mulţimii din stradă: Dacă veţi pleca acasă, aţi pierdut totul!..

Voi i-aţi îndepărtat pe românii patrioţi de pe scena politică, cu „tehnocraţia” voastră tipică! De unde vă vin ideile mă? De la „salamul cu soia”? Păi singura criză de care au suferit toate Cantinele Partidului care vă îmbuibau pe voi pe vremuri, ştim cu toţii că duceau o mare lipsă de „salam cu soia!

Încheiere:

Cine are interesul de a-i învrăjbi pe românii din ţară împotriva celor din lumea largă? Cine altcineva decât nişte politicieni „tehnocraţi” fără scrupule, ca voi! Cei ce au asemenea ţinte, nu au nici măcar cea mai mică idee despre poporul român, motiv pentru care, când ajung să fie aleşi, nu ştiu cum să-l conducă. Sunteţi anti-români, adică RASIŞTI!

Întreb şi eu ca o femeie de rând: Are ţara nevoie de noi? Poate că da! Dar ea nu se poate exprima pe sine, prin definiţie, iar cei ca voi, care au condus-o şi care au exprimat-o, nu s-au grăbit niciodată să o facă în mod civilizat, ba din contră, de 65 de ani o fac în aceeaşi manieră dezgustătoare, ca şi voi acum, de râsul lumii.

…Mîine m-aş întoarce acasă, dacă cei din fruntea ţării mele ar lucra  cu adevărat pentru ea, pentru o  economie sănatoasă în care pilonii de bază să fie industria, agricultura, educaţia şi sănătatea. Dar, cum nu mai cred de mult în poveşti, sper doar, că într-o zi va fi mai bine măcar pentru generaţiile viitoare, dacă românii se vor trezi şi se vor face şi ei ANTI-POLITICI şi vor da cu voi de pământ. Pînă atunci îmi duc zi de zi durerea mea, alături de milioanele de români care trăiesc departe, din vina voastră, politruci de carton ce sunteţi…

Merg prin lume, rătăcind,

Numai stele privind…

Mă gândesc la ţara mea,

Că mi-i tare dor de ea!

 (…)

Şi mă doare, iar mă doare

Sufletul, dar leac nu are!

Nu îmi mai găsesc trecutul…

Mă persecută prezentul…

 Maricuţa Manciuc-Toma

10.07.2012, Madrid, Spania

Despre alexandrutomascervesy

I am who I was born free to be!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s