Înţelepciunea şi omul


Francisco Jose de Goya- (rgaciunea dezamagitului)-3

Niceenilor şi celorlalţi creatori de… religii şi alt fel de dogme

MOTTOUL MEU: Ştiu că sunt prost, uneori… de-ngheaţă apele! (Acest lucru l-a înţeles şi Ion Creangă, Marele nostru Povestitor răspopit, şi i-a prins chiar bine…) Dar măcar am înţeles să nu mă mai fac şi eu apostol, cât timp am rătăcit ca orbul pe drumurile damasciene ale acestei lumi, ca să nu profite alţii de truda mea sinceră până la sacrificiu, făcând rău semenilor mei. Am înţeles, la un moment dat, că-s îndeajuns unsprezece şi gata! Nu ca Pavel

Înţelepciunea şi omul

1.Eu sunt Înţelepciunea care a existat, există şi va exista în vecii vecilor în Abstract şi care am întocmit Realitatea, convertindu-Mă, astfel, şi Eu, în Creator, nu în Dumnezeu.

2.Aşadar, Eu şi Creatorul suntem Una şi Aceeaşi Entitate, funcţie de dimensiunea în care vrea omul să Mă cunoască, nu „două” şi nici „trei” sau mai multe „persoane”.

3.Nimic din ce există în Realitate nu poate să pătrundă în Abstract, dimensiunea în care exist numai Eu – zice Înţelepciunea −, nici măcar Creatorul, al cărui Izvor nesecat de Înţelepciune creatoare i-am fost, Îi sunt şi Îi voi fi.

4.Eu sunt Înţelepciunea – zice Creatorul − Aceea care a întocmit la Început totul bine, pentru că în Mine nu a existat, nu există şi nici nu va exista răul, în vecii vecilor, ci doar Binele!

5.Eu – zice Creatorul −, sunt Înţelepciunea care am binecuvântat pentru Eternitate tot ce am întocmit la Început, pentru că în Mine nu a existat, nu există şi nici nu va exista ură şi blestem, în vecii vecilor, ci doar Dragoste şi Binecuvântare.

6.Cel ce va strica ceva din ce am întocmit, sau va voi să facă ceva în plus peste ce am întocmit Eu la Început, se va blestema singur pe sine, prin ceeace şi-a propus să facă.

7.Cum se face asta? – Mă întreabă omul curios.

8.Simplu, omule! – i-am răspuns Eu, încă de la început, adică de atunci de când s-a hotărât să facă şi el ceva după mintea lui. Când te-am întocmit, Eu am luat câte o bucată de înţelepciune din Mine şi am însămânţat-o, atât în tine, cât şi în toate celelalte vietăţi şi lucruri pe care le-am întomit atunci; din marea Mea Dragoste şi Pasiune ce am avut-o, o am  şi o voi avea în vecii vecilor, în egală măsură, atât pentru tine, cât şi pentru ele, am făcut asta!…

9.Eu sunt Începutul şi Viaţa, Veşnicia şi Binecuvântarea, Adevărul şi Binele!

10.Eu nu M-am exprimat, nu Mă exprim şi nici nu Mă voi exprima prin „cuvânt”, în vecii vecilor, ci doar prin Marea Mea Creaţie ce am întocmit-o spre a sta mărturie înaintea tuturor ochilor şi simţirilor.

11.În Mine nu a existat, nu există şi nici nu va exista sfârşit, blestem, moarte sau minciună, în vecii vecilor! Însă, din pricina judecăţii minţii sale, dacă omul nu va respecta modul normal şi natural de vieţuire pe acest pământ, la un loc cu toate celelalte vietăţi – mod ce Eu l-am hotărât şi l-am plantat la Început în fiecare vietate şi lucru în parte −, atunci toate aceste rele se vor naşte în mintea lui, ca şi efect al mustrării de conştiinţă, ce se va declanşa imediat şi în mod inevitabil.

12.Toată creaţia mâinilor şi priceperii Mele ascultă de sămânţa Mea de înţelepciune, pe care am sădit-o Eu în fiecare în vietate şi lucru în parte, numai omul a încercat să Mă nesocotească o vreme. Dar Eu sunt plin de Îndurare, Răbdare şi Înţelegere şi îl voi aştepta – zice Creatorul! Când îşi va veni în fire, îl voi primi şi îi voi aminti iar de sămânţa de Înţelepciune pe care Eu am sădit-o şi în el, atunci, când l-am întocmit, special pentru a fi Om, pe acest pământ, în mijlocul semenilor săi şi a celorlalte vietăţi, nicidecum stăpân peste Creaţia Mea şi, deci, şi peste Mine.

13.Oare degeaba, crezi tu, omunle, că ţi-am trimis Eu atâţia Fii, să te atenţioneze de răul pe care ţi-l faci singur ţie şi întregii Mele creaţii?

14.„Smereşte-te! – ţi-au spus Ei, de fiecare dată, şi vei deveni iar Om, şi adu-ţi aminte că Ei, Fii Mei Adevăraţi, nu ţi-au lăsat nimic în scris, nici măcar un cuvânt, dar ţi-au amintit de Mine,  tocmai pentru că ai tot ce-ţi trebuie în INSTINCT, prin sămânţă…

Alexandru Tomás-Cervesy

***

Despre alexandrutomascervesy

I am who I was born free to be!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s